Вінниця: 

Не тільки майно втратили у знищеному снарядом будинку 69-річна Ніна та 76-річний Григорій Ковальчуки із села Павлівка Калинівського району. У вогні згоріли документи, грошові заощадження, меблі, домашнє майно. Пенсіонери кажуть, три дні диміло на згарищі їхньої хати, все згоріло, тільки попіл залишився.

— Спочатку планували звести з нуля будинок, — розповів «Голосу України» сільський голова Павлівки Віктор Кособуцький. — Але зима не за горами. Комісія з ліквідації наслідків надзвичайної події ухвалила рішення його придбати. Якраз на вулиці, де проживали Ковальчуки, продають гарну хату. Пенсіонери погодилися на її придбання. Нині вирішується питання про виділення державою коштів.


Тим часом Ковальчукам уже купили побутову техніку. Її передав народний депутат Олексій Порошенко, який побував у постраждалих. Їм також відновили документи.


— Днями Ковальчукам вручили нові паспорти, — продовжує Віктор Кособуцький. — Причому нового зразка, пластикові, у вигляді ID-картки. Вони стали першими серед пенсіонерів нашого села, хто має такі.

 


Документи отримали з рук заступника голови Вінницької облдержадміністрації Олександра Крученюка (на знімку). Під час вручення були присутні заступник голови Калинівської РДА Юрій Слабчук та керівник обласного управління Державної міграційної служби Борис Наливайко. У відповідь на запитання постраждалих, чи насправді держава дасть грошей на будинок, Олександр Крученюк відповів, що влада допоможе не тільки з придбанням хати, а й з речами, необхідними для проживання. «Зимуватимете у новому будинку», — запевнив посадовець.

Фото з сайту Вінницької ОДА.