Поруч з ректоратом Ужгородського національного університету, на площі Народній, відкрито пам’ятний знак (на знімку) борцям за свободу і незалежність України. Участь в урочистостях взяли міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, ректор вишу професор Володимир Смоланка, викладачі і студенти УжНУ, голова Закарпатської крайової організації Всеукраїнського товариства політв’язнів і репресованих Іван Коршинський, військовий капелан.

Пам’ятний знак, повідомляють з міськради, — своєрідний подарунок містянам від університету, який саме цими днями святкує 72-гу річницю з дня створення. «Протягом багатьох історичних епох український народ прагнув до незалежності. Тисячі людей мріяли, щоб їхні діти, онуки і правнуки жили у вільній країні... Символічно, що саме біля університету встановлюємо цей знак. Адже пам’ятаємо і Крути, і Красне Поле, і Революцію Гідності, де студентство було рушійною силою змін. Тепер наша молодь, гості Ужгорода, інтелігенція будуть мати можливість покласти квіти і вшанувати пам’ять тих, хто боровся за незалежність вільної європейської України», — зазначив міський голова Богдан Андріїв.
Символічно і те, що камінь, який використали для монумента, привезли з кар’єра села Кам’яниця Ужгородського району, а розробляли проект науковці вишу.

Фото прес-служби Ужгородської міськради.