На будівлі кременчуцької школи № 17 урочисто відкрили меморіальну дошку на честь її випускника, полеглого захисника України Миколи Мартинюка.

Після закінчення цього загальноосвітнього навчального закладу він здобув професію електрогазозварника у професійно-технічному училищі, служив в аеромобільних військах. Однак невдовзі після демобілізації знову став воїном, добровільно вирушив на фронт захищати країну від терористів і загарбників. Солдат Микола Мартинюк загинув смертю хоробрих 5 травня 2015 року під час виконання бойового завдання під Авдіївкою. На той момент йому виповнилося тільки 22 роки. Орденом «За мужність» бійця нагородили посмертно...
В урочистостях з нагоди відкриття меморіальної дошки герою взяли участь його батьки, побратими-учасники АТО, керівники міста, педагоги та учні, небайдужі кременчужани. Всі, хто знав Миколу, згадували про нього як про надзвичайну добру та співчутливу й водночас рішучу у захисті справедливості людину, справжнього патріота своєї держави. Його коротке, але яскраве життя, віддане за Україну, буде взірцем для нинішніх і майбутніх її захисників. Одразу після відкриття меморіальної дошки до неї лягли живі квіти.