Проблеми та перспективи розвитку регіональних аеропортів обговорювали учасники Міжнародного авіафоруму "Аероконгрес-2017", що протягом трьох днів проходив у Вінниці.

 

На знімках:

 

директор комунального підприємства
"Вінницький аеропорт"
Ярослав Мазурець
із перехідним кубком "Аеропорт року";

 

відзнаку "Аеропорт року"
вручає президент асоціації "Аеропорти України"
цивільної авіації
Петро Липовенко (праворуч),
ліворуч --
директор КП "Вінницький аеропорт"
Ярослав Мазурець.

 

-- Мета нашого заходу -- обмінятися думками стосовно розвитку авіаіндустрії, запозичити міжнародний досвід у цій справі від присутніх партнерів з інших країн, залучити до співпраці нових друзів нашої організації, -- наголосив президент асоціації "Аеропорти України" цивільної авіації (ААУЦА) Петро Липовенко. -- Це наш третій форум, але перший за межами столиці.

 

Учасники зібрання підтримали пропозицію про створення Асоціації туристичних авіаперевізників. Досвідом повітряних перевезень в інших країнах ділилися генеральний менеджер турецького аеропорту "Даламан" Хамді Гувенч, представники білоруської авіакомпанії BELAVIA, експерти з розвитку аеропортів Польщі.

 

Традиційно під час зібрання вручили перехідну відзнаку "Аеропорт року". Петро Липовенко передав її директору комунального підприємства "Вінницький аеропорт" Ярославу Мазурцю. "Як і в попередні роки, переможця визначали за інтегрованими показниками приросту обслуговування пасажирів і збільшення авіарейсів, -- зазначив Петро Липовенко. -- За дев'ять місяців цього року аеропорт "Вінниця" збільшив кількість пасажирів у 2,5 разу, рейсів -- на 54 відсотки порівняно з аналогічним періодом минулого року".

 

Конкурс серед регіональних аеропортів запроваджено у 2015 році. Раніше номінантами визнавали повітряні ворота Одеси та Запоріжжя. У форумі взяли участь партнери асоціації "Аеропорти України" -- голова Державіаслужби Олександр Більчук, президент Національної туристичної організації Іван Ліптуга, топ-менеджери "Укрзалізниці" та "Укрпошти".

 

Віктор СКРИПНИК.

Фото автора.

 

Вінниця.

 

Голос України