Недужих 810, 610 з них — діти. Таку статистику оприлюднили медики обласної дитячої клінічної лікарні. До того ж, за словами головного спеціаліста з дитячої імунології Галини Бенько, на Прикарпатті дуже низький відсоток вакцинованих від цієї інфекційної недуги. Щеплення отримали 61 відсоток дітей до року, до 8 років — на відсоток менше. Спеціалісти стверджують, що для стабілізації ситуації з поширенням кору потрібно 95 відсотків вакцинованих від загальної кількості. Головний терапевт області Лариса Боришкевич повідомила, що сьогодні кір уже не кваліфікується як дитяча хвороба, бо захворіти можна в будь-якому віці.
У зв’язку зі спалахом кору в Україні Міністерство охорони здоров’я спільно з Міністерством освіти і науки намагаються не допустити подальшого поширення інфекції. Тому рекомендували не пускати у навчальні заклади не вакцинованих проти кору дітей в Івано-Франківській, Одеській та Тернопільській областях. Але замість таких непопулярних заходів освітяни та лікарі зосередилися на просвітницькій роботі з батьками та адміністраціями шкіл. 14 вересня в області стартувала кампанія щеплення від кору дітей віком до дев’яти років. 
Медики вкотре наголошують, що сертифікована бельгійського виробництва вакцина від кору безплатна і є в усіх поліклініках області.

Івано-Франківська область.