У четвер учасники акції, яка триває під стінами Верховної Ради, зібралися на мітинг. Люди очікували ухвалення проекту закону про скасування недоторканності народних депутатів.

 

 

У приміщення парламенту законотворці заходили безперешкодно. Однак пікетувальники обіцяли: вийти буде непросто, якщо закон не ухвалять.


Загалом акція триває спокійно, хоч трапляються і поодинокі сутички. Здебільшого пов’язані вони з тим, що учасникам акції не дозволяють проносити на територію наметового містечка деякі речі. Такі, як наприклад, намети, генератори, дрова. Мав місце інцидент зі щитами правоохоронців. Їх викрали мітингарі, а в середу ввечері поліція пішла у наступ для того, щоб повернути своє майно. Внаслідок сутички було затримано одинадцять громадян. Проте вже за декілька годин їх випустили, і ті повернулися на місце протесту.


Люди, які вийшли під стіни парламенту з вимогою прийняти закони про скасування недоторканності, запровадження антикорупційного суду та зміну виборчого законодавства, на четвер покладали великі сподівання. Саме в цей день народні обранці мали б завершити розгляд змін у сфері охорони здоров’я. Відтак, у них з’являється можливість перейти до розгляду тих проектів законів, яких вимагає вулиця. Разом із громадянами на мітингу цього дня обіцяли з’явитися очільники тих політичних сил, чиї прапори майорять над наметами протестувальників.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.