Проблеми та перспективи розвитку регіональних аеропортів обговорювали учасники Міжнародного авіафоруму «Аероконгрес-2017», що тривав три дні у Вінниці.

— Мета заходу — обмінятися думками щодо розвитку авіаіндустрії, перейняти міжнародний досвід від партнерів з інших країн, залучити до співпраці нових друзів, — наголосив президент асоціації «Аеропорти України» цивільної авіації (ААУЦА) Петро Липовенко. — Це наш третій форум, і він перший відбувається за межами столиці.
Учасники форуму підтримали пропозицію про створення Асоціації туристичних авіаперевізників. Своїм досвідом ділилися генеральний менеджер турецького аеропорту «Даламан» Хамді Гувенч, представники білоруської авіакомпанії BELAVIA, експерти з розвитку аеропортів Польщі.
Традиційно під час заходу вручили перехідну відзнаку «Аеропорт року». Петро Липовенко передав її директору КП «Аеропорт Вінниця» Ярославу Мазурцю (на знімку ліворуч). «Як і в попередні роки, переможця визначали за інтегрованими показниками приросту обслуговування пасажирів і збільшення авіарейсів, — зазначив Петро Липовенко. — За дев’ять місяців цього року аеропорт збільшив кількість пасажирів у 2,5 разу, рейсів — на 54 відсотки порівняно з аналогічним періодом минулого року».
Конкурс серед регіональних аеропортів запроваджено у 2015 році. Раніше номінантами визнавали повітряні ворота Одеси та Запоріжжя. У форумі взяли участь партнери асоціації «Аеропорти України» — голова Державіаслужби Олександр Більчук, президент Національної туристичної організації Іван Ліптуга, топ-менеджери «Укрзалізниці» та «Укрпошти».

Фото Віктора СКРИПНИКА.