Місцеві «євромайданівці», виконуючи рішення ВО «Майдан», почали його звільняти, й водночас дали дозвіл комунальникам на розбирання спорудженої перед ним барикади. Згадане приміщення вони передали представникам обласної влади вже пізно вночі, а очищення його ґанку та східців од барикади висотою в кілька метрів тими ж комунальниками тривало майже до ранку. Це стало головною темою обговорення на традиційному недільному віче біля розташованого буквально за кілька десятків метрів від адмінбудівлі «євромайданівського» намету, до якого активісти перенесли речі зі звільненого приміщення.

Минулі вихідні в Полтаві позначилися приїздом відомих політиків та звільненням сесійної зали облради. Спочатку, в суботу, прибув лідер партії «УДАР» Віталій Кличко. 

Під час його виступу на полтавському Євромайдані із-за рогу адмінбудівлі обласної влади вийшли близько сотні «незгідних», переважно молодиків і жінок середнього та старшого віку. Вони розгорнули написані плакати із закликами «Геть». Правоохоронцям довелося охороняти «антикличківців» від розгніваних мітингарів. 

Опозиційний політик закликав єднатися всіх, хто прагне кращого життя та перезавантаження влади. Вирішення сьогоднішньої політичної кризи, на його думку, неможливе без перерозподілу владних повноважень через «повернення до Конституції 2004 року», а також дострокових президентських виборів. На суботньому віче в Полтаві виступили також народні депутати України Сергій Каплін, Юрій Бублик та Олег Сиротюк. Однак найнесподіванішою стала поява на ньому заступника Голови Верховної Ради Руслана Кошулинського. Його приїзд до обласного центру не був запланованим і анонсованим, а говорив Р. Кошулинський про «позитиви та здобутки» нинішнього Майдану. На його думку, полягають вони, насамперед, у неймовірному зростанні патріотизму та загальнонаціонального солідаризму й утвердженні національної гідності. «Вже ніхто й ніколи не буде диктувати українцеві, що він має робити, тільки на тій підставі, що говорить про це його начальник», — наголосив заступник Голови Верховної Ради.

Полтава.

На знімку: заступник Голови Верховної Ради України Руслан Кошулинський з полтавськими «євромайданівцями».

 

Фото автора.