Фракція Ляшка зробила крок для реформи медицини.

Ухвалений парламентом у першому читанні законопроект — це шанс змінити медичну галузь на краще. На цьому наголосив лідер Радикальної партії Олег Ляшко.
«У мене був вибір — залишити все так, як є, або використати хоча б один шанс із мільйона, щоб це змінити і дати можливість українцям довше жити. Я вирішив використати цей шанс. Я вчинив не як політикан чи брехун-популіст, які 26 років дурили людей, а як лідер, за якого проголосували мільйони українців в надії на те, що я зроблю краще. Саме тому я голосував за медреформу», — пояснив Ляшко.
Політик засудив колег, які лише констатують критичний стан медицини, але нічого не роблять для виправлення ситуації.
«Медицини в Україні немає! Це знає кожен, хто хоч раз ходив до лікарні. Якщо ти захворів — повинен винести останнє з хати, а якщо немає грошей — лягай помирати. Але не треба у парламенті 26 років причитати, що медицина гине. Вона загинула вже давно. І ви, колеги-депутати, знали б це, якби лікувалися не по німецьких «Шаріте», а в українських районних чи сільських лікарнях. А у людей грошей на лікування за кордоном немає, бо вони стільки не накрали і не вивели в офшори», — обурився народний депутат.
Олег Ляшко додав, що в прийнятому законопроекті враховані вимоги радикалів до медреформи.
«На вимогу нашої фракції в законі про медицину закріплено норму про заборону закриття медичних закладів та скорочення медпрацівників. Лікарі та пацієнти не повинні стати жертвами цієї медреформи!», — зазначив лідер РПЛ.
Політик наголошує: в усіх українців має бути рівний доступ до медичних послуг, незалежно від статків.
«Наша альтернатива: страхова медицина для тих, хто може за себе сплатити, і оплата медичних послуг із державного бюджету тим, хто цього потребує. А головне — це підвищення зарплат і пенсій українців, щоб у них вистачало грошей на елементарні потреби», — наголосив Ляшко.

Уляна ДВОРАКОВСЬКА.