Постраждалі від вибухів на 48-му арсеналі боєприпасів жителі села Павлівка Калинівського району на Вінниччині пікетували будівлю обласної влади. Вимагали виконання обіцянок з ремонту житла, виплати компенсацій. У сусідньому селі Медвідка не завершено ремонт школи, дітей возять на навчання до обласного центру.

— Мій будинок залишився без вікон, у кімнатах вирвало батареї, пошкоджено покрівлю, один снаряд влучив у веранду, другий упав на подвір’ї, а кошторис на виконання робіт комісія дотепер не склала, — бідкається Юлія Канюка. — Ми самі підрахували, що на відновлення треба не менше 300 тисяч гривень. Час минає, але ні грошей, ні роботи. А вже зима на порозі. Якщо до нас не дослухаються, перекриємо дорогу, тоді, може, подумають про людей. Павлівка не Балаклея, мовчати не буде!
Пікетувальників запросили до зали, з ними спілкувалися заступник голови ОДА Василь Броварник та заступники голови облради Ігор Хміль і Михайло Кременюк, керівник департаменту фінансів депутат облради Микола Копачевський. «Бюджетні витрати погоджуються у трьох міністерствах, — зазначив Микола Копачевський. — По кожному пошкодженому домоволодінню треба скласти акти обстеження та кошторис на виконання робіт у шести примірниках. Тендерні процедури спрощені, але все одно витрачається три дні».
За словами Василя Броварника, над відновленням житла працюють десять бригад, додатково залучено три організації для встановлення вікон, одночасно працюють спеціалісти, які оцінюють пошкодження. Посадовець уточнив: користуються механізмами, що діють у державі, бо йдеться про витрачання державних грошей.
Дотепер не відновлено роботу навчально-виховного комплексу з початковими класами для 22 учнів та дитсадком на 17 малюків у селі Медвідка Вінницького району. Учнів возять до Вінниці, малюки нудьгують удома. Проте у ЗМІ з’явилося повідомлення, що у Медвідці навчальний процес розпочався ще понад тиждень тому. Таку інформацію поширив обласний департамент освіти...
— РДА і райрада допомогли матеріалами та робочими руками, — зазначила директор закладу Тетяна Вигонюк. — Будівельники тільки вчора закінчили роботу, тепер за працівниками школи та батьками прибирання. Старатимемося за канікули навести лад...