Лідер Добровольчого батальйону ОУН Микола Коханівський з соратниками продовжує перебувати у залі Святошинського районного суду міста Києва. Його прибічники в понеділок ввечері заблокували приміщення суду через рішення служителів Феміди залишити Коханівського за ґратами до наступного засідання. Активісти стверджують, що терміни його тримання під вартою минули, і тому перекрили вхід до зали суду зсередини, щоб не допустити його вивезення в ізолятор тимчасового утримання. Правоохоронці застосували газ проти активістів, змусивши їх залишити приміщення через вікна. Під час сутички приміщення суду було розгромлено. Зрештою поліція залишила спроби прорватися до зали. Сам Коханівський пояснив, що тікати не збирається і залишився у суді.


Нагадаємо, командира Добровольчого батальйону ОУН Миколу Коханівського затримали у суботу, 21 жовтня. Як повідомили у прес-службі столичного главку поліції, інцидент стався у Святошинському районі столиці.

«Надійшла інформація, що неподалік станції метро «Академмістечко» відбувається бійка та чути постріли. Попередньо встановлено, що там перебував Микола К. з дружиною. У нього виник словесний конфлікт із невідомим, під час якого керівник Добровольчого батальйону ОУН (імовірно, з пристрою для відстрілу гумових куль) зробив кілька пострілів у незнайомця», — повідомили у поліції.


Як заявив учора ЗМІ начальник столичної поліції Андрій Крищенко, приміщення Святошинського суду охороняють майже сто поліцейських. За його словами, в приміщенні перебувають до півсотні прихильників Коханівського.

«Поліція зосереджена біля суду, що виключає можливість вивезти його і вчинити втечу з-під варти», — сказав він.


А. Крищенко також зазначив, що правоохоронці нині документують наслідки погрому, відкрито кримінальне провадження (ст. 194 Кримінального кодексу «Умисне знищення або пошкодження майна»).


P.S. Коли верстався номер, стало відомо, що правоохоронці силою зачистили приміщення Святошинського суду Києва, де забарикадувалися прибічники М. Коханівського. Затримано понад 30 активістів.