На Прикарпатті у школі Верховинського району десять учнів занедужали на кір. Спалах групового захворювання зареєстровано у селі Зелене. Двох дітей госпіталізовано до інфекційного відділення Косівської ЦРЛ, ще вісім перебувають на амбулаторному лікуванні, повідомили у прес-службі державної установи «Івано-Франківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України». В осередку інфекції фахівці проводять необхідний комплекс протиепідемічних заходів.
Станом на 20 жовтня загальна кількість хворих на кір в області становила 829 осіб, з них дітей віком до 17 років — 638 (76,9 відсотка). Востаннє груповий спалах інфекції серед прикарпатських школярів було зафіксовано наприкінці вересня, коли захворіло дванадцятеро учнів ЗОШ села Шешори Косівського району.
Нагадаємо, що Івано-Франківська область — перша в Україні за рівнем захворюваності на кір. За нею сумне лідерство поширення інфекції належить Тернопільщині та Одещині. Цим регіонам міністерства охорони здоров’я та освіти і науки рекомендували не допускати у навчальні заклади невакцинованих проти кору дітей. Нині прикарпатські освітяни та лікарі не вдаються до таких непопулярних заходів, зосередившись на просвітницькій роботі з батьками.

Івано-Франківська область.