Голова Комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганна Гопко провела зустріч із головою Ради представників регіонів парламенту Республіки Індонезія Усманом Сапта Одангом та делегацією групи дружби Індонезія—Україна парламенту Республіки Індонезія.
У зустрічі також взяв участь заступник голови Комітету у закордонних справах Борис Тарасюк.
Сторони обговорили міждержавні взаємовідносини, їх політичну, економічну та гуманітарну складові, а також наголосили на необхідності активізації міжпарламентського діалогу між Україною та Республікою Індонезія як одного із ключових чинників підтримання на належному рівні двостороннього політичного діалогу.
У рамках зустрічі українська сторона зазначила, що Україна розраховує на підтримку Індонезією у рамках міжнародних організацій наших ініціатив, пов’язаних із забезпеченням прав людини у контексті російської агресії проти нашої країни, а також наголосила на важливості проведення Ділового форуму і третього засідання Між-урядової комісії з економічного та технічного співробітництва, що проходитиме 23-24 листопада 2017 року у Києві. Проведення цих заходів сприятиме поглибленню українсько-індонезійського торговельно-економічного співробітництва. Українська сторона розраховує і на підтримку парламентом Республіки Індонезія звернення Верховної Ради України щодо набуття статусу спостерігача в Міжпарламентській асамблеї АСЕАН.
Індонезійська сторона зазначила, що міжпарламентське співробітництво є важливим елементом українсько-індонезійського діалогу і має значний потенціал для розширення та інтенсифікацій. Голова делегації парламенту Республіки Індонезія, серед іншого, зазначив, що важливим напрямком міжпарламентського співробітництва є взаємодія по лінії міжпарламентських груп дружби та на рівні делегацій України і Індонезії у міжнародних організаціях.
Під час зустрічі також наголошувалося на перспективах розвитку співпраці у галузі освіти, зокрема, навчання індонезійських громадян в українських вишах.

Інформаційне управління 
апарату Верховної Ради України.