Бійці спецпідрозділу Державної фіскальної служби «Фантом» Іван Порада та Руслан Халахан повернулися на Закарпаття після чотиримісячного перебування в районі проведення антитерористичної операції. Офіцери виконували завдання з протидії економічній злочинності та контрабанді на лінії розмежування в Донецькій і Луганській областях.


Традиційно співробітників зустрів Олексій Петріченко — начальник Головного управління ДФС у Закарпатській області — зі словами вдячності за гідно виконаний обов’язок.

 

Іван Порада, Олексій Петріченко і Руслан Халахан.

Фото прес-служби облДФС.

— Мені приємно вітати наших працівників податкової міліції зі щасливим поверненням додому. Дякую їм за гідність та мужність, з якими вони виконують свій конституційний обов’язок на сході країни. Адже належний контроль за переміщенням осіб та попередження незаконного перевезення товарів через умовний кордон є вкрай важливими в умовах нинішньої української економіки, — сказав начальник фіскального відомства області.


Слід зазначити, що закарпатські податкові міліціонери спільно з іншими правоохоронцями викривають фінансові злочини в зоні АТО і демонструють високі професійні якості. Зокрема, підполковника податкової міліції Руслана Халахана за сумлінне і зразкове виконання обов’язків у зоні АТО нагороджено знаком народної пошани «Єдність та воля» від всеукраїнського об’єднання громадян «Країна», а також вищим орденом «За вірність присязі» від ВГО «Спілка ветеранів та працівників силових структур України «Звитяга».


Після короткої відпустки — звична служба в оперативних підрозділах облДФС. А тим часом у зоні АТО продовжує нести службу ще один міліціонер-податківець. Деякі співробітники пройшли кілька ротацій.


Буде доречно нагадати, що «Фантом» було створено наприкінці січня 2015 року для врегулювання складної ситуації з переміщенням товарів з неконтрольованої території на сході України.

Закарпатська область.