Опалювальний сезон для житлового фонду та об’єктів соціально-культурної сфери Кропивницького розпочався зі складнощами. Станом на 24 жовтня з 21 котельні розпочали роботу лише кілька.

Водночас, зважаючи на численні скарги керівників дитячих садочків і закладів охорони здоров’я щодо недотримання санітарних норм температурного режиму в приміщеннях, у міській раді ще 20 жовтня провели позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому постановили розпочати опалювальний сезон 22 жовтня.


Як наголошує заступник начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Олексій Гненний, рішення комісії є обов’язковим для виконання всіма суб’єктами господарювання у сфері теплопостачання. Його нібито мають виконати і газопостачальні, і теплогенеруючі підприємства. Останні підтвердили свою готовність запустити котли. Однак «Кіровоградгаз» не забезпечив подачу блакитного палива до їхніх котлових агрегатів.

 

У колажі використано фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

За інформацією про ситуацію з опаленням, що надходить до головного управління ЖКГ, на ранок 24 жовтня в Кропивницькому опалювалося вісім дитячих садків, чотири школи, сім закладів охорони здоров’я та п’ять житлових будинків. У повному обсязі тепло отримують лише багатоповерхівки і вся соціальна інфраструктура селища Нове. Проте й там, де опалювальний сезон розпочали, температурний режим не забезпечується.


За словами начальника головного управління житлово-комунального господарства Віктора Кухаренка, об’єктивні умови визначали початок опалення в обласному центрі не раніше 26 жовтня, після того, як три дні поспіль середньодобова температура повітря становитиме менш як вісім градусів. Та попри все, тривають складні перемовини з представниками ПАТ «Кіровоградгаз». А опалювальний сезон у Кропивницькому таки стартував, тож щодня з теплом буде дедалі більше будинків і закладів соціально-культурної сфери.