На цьому наголосив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, виступаючи на відкритті Міжнародного енергетичного форуму «Тиждень відкритої енергетики» («Open energy week»), який з 23 до 27 жовтня триватиме у Києві.
Заява посадовця передусім стосується мешканців тих будинків, де з технічних причин не можна встановити прилади обліку використаної теплоенергії. Також проблеми з обліком виникають у разі крадіжок обладнання, виходу із ладу та тривалого ремонту теплолічильників. Тому нарахування за тепло в таких будинках має здійснюватися за середньозваженим тарифом, як це було в опалювальний період 2016—2017 років, вважають у КМДА. З ініціативою про затвердження такого альтернативного механізму розрахунків у нинішньому сезоні київське керівництво звернеться до уряду.
Як відомо, більшу частину тарифу за опалення становить ціна на газ, але існує можливість істотно вплинути на зменшення вартості тепла. Зокрема, йдеться про втрати, яких можна уникнути, здійснивши елементарні технічні заходи, наголосив Петро Пантелеєв: «Завдяки модернізації тепломереж і теплогенерації ми зможемо економити мільйони гривень, що вплине на вартість тепла для киян».