За добу (станом на ранок 26.10) незаконні збройні формування 15 разів порушили перемир’я. За даними прес-центру АТО, неподалік Троїцького бойовики гатили з мінометів калібру 120 міліметрів. А о 23-й годині поблизу цього селища випустили 20 снарядів із реактивної системи залпового вогню. Крім того, ввечері окупанти вкотре, наражаючи на небезпеку цивільне населення, обстріляли зі 120 мм мінометів житловий сектор селища Водяне.

На донецькому напрямку під гранатометним вогнем проросійських найманців опинилися українські позиції на підступах до Авдіївки та на шахті «Бутовка». З цієї само зброї бойовики вели вогонь поблизу Кримського, що на луганському напрямку.

Про ситуацію на передовій розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район ДАП): «Ситуація контрольована. Щодня орки провокують нас. Останні два дні обстріли незначні: гатять з великокаліберних кулеметів. Переважно працюють ДШК. Диверсійні групи дещо заспокоїлися: перестали підходити. Основна причина — відсутність туманів та листя на деревах. Тепер вони в нас як на долоні. До позицій орків 300—400 метрів. Днями вони провели ротацію. Одразу змінився й характер обстрілів. Тактика досить цікава, б’ють влучно. Так працюють лише спецназівці РФ. Дошкуляють снайпери. Їх активність тільки зростатиме. Адже в наступ вони не підуть, оскільки зараз сезон дощів. Техніка бойовиків тут просто загрузне. Усі хлопці живі й здорові».

За даними групи «Інформаційний спротив», для забезпечення терористичної діяльності частин і з’єднань «1-го АК ДНР» і «2-го АК ЛНР» протягом тижня з території Росії було доправлено 1600 тонн ПММ, 600 тонн матеріально-технічних засобів (залізничні станції Ровеньки та Іловайськ), а також не менш як 20 одиниць важкого озброєння (зокрема 4 одиниці 122 мм РСЗВ «Град»).

Спостерігачі місії ОБСЄ вкотре зафіксували похоронний фургон з російськими номерними знаками і написом «Ритуал», який в’їхав до Росії з території Донбасу. Про це йдеться у звіті місії. «21 жовтня фургон з російськими номерними знаками, на якому був напис «Ритуал», прибув у прикордонний пункт пропуску «Донецьк» з українського боку та перетнув кордон у напрямку Російської Федерації. За день до цього, 20 жовтня, дві машини швидкої допомоги з номерними знаками «ЛНР» прибули на прикордонний пункт пропуску «Донецьк» з українського боку і перетнули кордон у напрямку РФ. Ці «швидкі» згодом повернулися в Україну. Крім того, спостерігачі змогли помітити, як з території РФ до України на транспортних засобах заїхали особи у військовій формі», — йдеться у повідомленні.