У Київському палаці дітей та юнацтва відзначили переможців конкурсів «Лідер інновацій в освіті», «Видатні наукові та науково-практичні досягнення в освіті» та конкурсу в семи інших тематичних номінаціях із врученням почесних нагород, золотих і срібних медалей, дипломів і сертифікатів.

 

Біля виставкового стенду Національної медичної академії післядипломної освіти імені П. Л. Шупика.                             

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.

Нагороди вручали заступник голови парламентського Комітету з питань науки та освіти Іван Кириленко і президент Національної академії педагогічних наук Василь Кремень. Зокрема, як лідерів у впровадженні інноваційних підходів у навчанні відзначили Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Сумський державний університет, Київську та Харківську політехніки, Буковинський державний медуніверситет, Національну академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного (Львів), Миколаївську експериментальну «Академію дитячої творчості» (спеціалізовану школу I—III ступенів мистецтв і прикладних ремесел) та інші заклади.
Подія відбулася в межах ІХ міжнародної виставки «Інноватика в сучасній освіті» і VI міжнародної виставки освіти за кордоном «WorldEdu», організованих компанією «Виставковий Світ» за участю Міністерства освіти і науки та Національної академії педагогічних наук. У виставці брали участь навчальні заклади із 23 областей України. Можливість представити свої навчальні програми мали виші Чехії, Словаччини, Австрії, Канади, США, Швейцарії, Німеччини та інших країн. В експозиції Національної академії педагогічних наук України свій науковий доробок представили інститути педагогіки, психології, педагогічної освіти і освіти дорослих та інші структури академії.


Президент НАПН України Василь Кремень наголосив на важливій ролі виставки, яка привертає увагу суспільства до науки й освіти в Україні, демонструючи найкращий досвід вітчизняних навчальних закладів.


Вл. інф.