У центрі Полтави на будинку по вулиці Соборності, 40А відкрито перший у місті мурал — величезну картину на глухій зовнішній стіні (на знімку).

Велелюдних урочистостей із цього приводу автори ідеї — представники громадської організації «Полтавська платформа» — не влаштовували. Просто запросили друзів, знайомих, мешканців довколишніх будинків і журналістів на гарячу каву просто неба. Душевного тепла зустрічі додавав настінний малюнок дівчинки з букетом і тріпотливим птахом, виконаний столичним художником Олександром Корбаном. Над ним він працював цілий тиждень безплатно, на волонтерських засадах.
А 25 тисяч гривень на фарби, риштування і проживання митця громадські активісти зібрали за два місяці, кинувши відповідний клич в Інтернеті. В такий спосіб вони прикрашають рідне місто й водночас роблять його привабливішим для туристів. Тим паче, що цей невеличкий старий триповерховий будинок відверто губився серед величезних сучасних багатоповерхівок, які останнім часом наступають на нього з усіх боків… Із муралом він став яскравішим і затишнішим.

Фото автора.