Майже 71 тисяча заяв та повідомлень про кримінальні правопорушення й інші події надійшла за січень—вересень 2017 року до Єдиного обліку органів і підрозділів внутрішніх справ області. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 6124 кримінальні правопорушення, з яких 1726 належать до категорії тяжких та особливо тяжких, повідомив на прес-конференції начальник ГУ Нацполіції Тернопільщини Олександр Богомол.
Головний поліцейський краю стверджує, що рівень загальної злочинності в області є одним із найнижчих в Україні.
— Вжиті заходи оперативно-профілактичного характеру сприяли зменшенню кількості квартирних крадіжок та ДТП з тяжкими наслідками. Водночас на понад 12% зросла кількість умисних вбивств, майже вполовину — тяжких тілесних ушкоджень, — поінформував Олександр Богомол.
Проте він висловив задоволення, що за дев’ять місяців цього року зменшилася кількість правопорушень, скоєних у стані алкогольного сп’яніння та неповнолітніми. А ще керівнику поліції приємно, що розкриття злочинів покращилося: слідчі розкрили всі дев’ять вбивств, ефективніше розслідувалися розбої, факти незаконного поводження зі зброєю тощо. Зокрема, із незаконного обігу вилучено 74 одиниці вогнепальної зброї, 5497 набоїв, 12 одиниць холодної зброї, 97 вибухових пристроїв.
Правоохоронці області викрили чотири організовані злочинні групи, до складу яких входило 22 особи. На їхній совісті 102 тяжкі та особливо тяжкі злочини. Також виявили 16 фактів вимагання та отримання неправомірної вигоди.
Слідчі органів внутрішніх справ від початку року розпочали 8900 кримінальних проваджень, з яких 6563 закінчено і 2526 спрямовано до суду з обвинувальними актами.
А ще оперативники задокументували вісім кримінальних правопорушень у сфері торгівлі людьми та суспільної моралі, 21 справу щодо збуту і розповсюдження порнопродукції та матеріалів, які пропагують культ насильства і жорстокості.
Олександр Богомол сподівається, що наступні місяці відзначатимуться меншою кількістю правопорушень, а ті, що вже скоєні, будуть розкриті.

Тернопільська область.