У Полтаві побували три десятки школярів із населеного пункту Миронівський, що на Донеччині. Рідне селище цих дітей розташоване у Бахмутському районі, майже на лінії розмежування. За таких обставин захоплива кількаденна поїздка до цього обласного центру стала для них передусім відпочинком від багатьох стресових ситуацій і, власне, від жахіть неоголошеної війни...
Водночас школярі отримали можливість познайомитися з духовними та культурними скарбами малої батьківщини зачинателя нової української літератури та нашої сучасної літературної мови, автора безсмертних «Енеїди» і «Наталки Полтавки» — Івана Котляревського. Тут вони здійснили екскурсії до багатьох локацій, які зазвичай відвідують туристи, зустрілися зі своїми полтавськими ровесниками.
Дещо незвичними, та очікуваними і не менш цікавими стали зустрічі з правоохоронцями у будівлі Головного управління Національної поліції в області. Адже згаданий візит дітей із Донеччини у Полтаву було організовано в рамках започаткованого Нацполіцією проекту «Схід і Захід разом». До речі, супроводжували школярів у цій поїздці працівники Бахмутського відділу поліції й активісти «Ліги майбутніх поліцейських». Тож мандрівка мала ще й профорієнтаційну мету.