ТЕРНОПІЛЬ:

Ще два роки тому біологічні очисні споруди були лише в обласному центрі. Тепер ситуація кардинально змінилася, тож вони є вже у семи районах. На цьому наголосив голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна (на знімку на передньому плані) під час відкриття очисного об’єкта у Ланівцях. Створили його за кошти Державного фонду регіонального розвитку на умовах співфінансування із місцевого бюджету.

 

 

«У Ланівцях проживає більш як вісім тисяч осіб. І коли ми порушуємо проблеми екології, то маємо чітко розуміти, що вони стосуються не лише довкілля, а насамперед здоров’я людини. Тому сьогодні наша філософія — будувати очисні споруди, а не лікарні», — зауважив Степан Барна. Також він підкреслив, що такі об’єкти дають змогу забезпечити від 87 до 99 відсотків очищення води. Це дає можливість поліпшити екологічну ситуацію.


«За останні два роки в області на зведення очисних споруд спрямовано майже 70 млн. грн. А це рекордна сума за всю історію краю. Сподіваюся, що за найближчі п’ять років такі об’єкти будуть у кожному районному центрі нашої області», — наголосив Степан Барна.

Фото надано автором.