За останню добу (станом на ранок 27.10) бойовики понад 20 разів порушили перемир’я. За даними прес-центру АТО, з донецького напрямку вогнева активність ворога змістилася на маріупольський, де противник частіше став застосовувати міномети. Ввечері вони чотири рази били з 82-міліметрових мінометів, протитанкових гранатометів, стрілецької зброї по захисниках Гнутового. Також окупанти застосовували міномети калібру 82 міліметри поблизу Водяного і Павлополя. 
На донецькому напрямку гарячою точкою залишається авдіївська промзона. Тут російсько-окупаційні угруповання двічі обстрілювали наші опорні пункти з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. На луганському — під вогонь гранатометів і стрілецької зброї потрапили військові ЗСУ на підступах до Станиці Луганської.
Про останні новини на передовій розповів один із бійців ЗСУ (місце дислокації — район ДАП): «У нас іде війна. Ворог відомий — це РФ. Це факт. І як військового мій обов’язок — зі зброєю захищати країну. Що і роблю. Стосовно ситуації у нашому секторі: нічна стрілкотня скінчилась. Переважно орки гатили з великокаліберних кулеметів і гранатометів. Зараз тихо — поодинокі постріли та один вибух гранати пролунав десь поблизу. Такі провокації можуть тривати цілий день. Погода жахлива: болото, вночі був мокрий сніг, насувається туман. Умови для диверсійних груп просто чудові. Хлопці на постах у повній бойовій готовності».
За даними групи «Інформаційний спротив», протягом останнього тижня найбільш інтенсивно вогневі удари російські окупаційні війська на Донбасі завдавали по позиціях наших військ у районі так званої Світлодарської дуги, Бахмутської траси, а також населених пунктів Кримське, Новотошківське, Новоолександрівка, Зайцеве, Катеринівка, Попасна, Новозванівка, Троїцьке, Авдіївка, Мар’їнка, Піски, Павлопіль, Гнутове і Лебединське. «Для уточнення оперативної обстановки, бойового та кількісного складу сил АТО, виявлення місць розміщення складів із боєприпасами, а також відстеження ротації сил АТО противник активізував ведення розвідки із застосуванням безпілотників», — йдеться в повідомленні.
На Донбас доставили черговий «гумконвой» від Російської Федерації. Про це повідомили вчора в прес-службі ОБСЄ. «Місія зафіксувала прибуття російського конвою на КПП «Донецьк» у четвер, 26 жовтня. Російське МНС керувало проходженням колони із 12 вантажних автомобілів і 5 допоміжних транспортних засобів», — заявили у відомстві.