Гуманітарний медичний вантаж, вагою понад 220 кілограмів, надійшов до Вінниці з американського міста-побратима Бірмінгема (штат Алабама).
Міський голова Вінниці Сергій Моргунов уточнив, що це вже одинадцята допомога від громади заокеанського міста. За його словами, серед міст-побратимів Бірмінгем найчастіше підтримує вінничан, які захищають незалежність держави у протистоянні з російсько-терористичними військами. Ініціаторами виступають переважно викладачі і студенти тамтешнього медичного університету. Щоразу передають медичні препарати, зокрема, кровоспинні, аптечки, інструментарій, обладнання.
— Зазвичай отримуємо те, що потрібно медикам і військовим в умовах бойових дій, під час надання першої допомоги, лікування, — каже начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної і оборонної роботи міськради Олег Парфілов. — У нас не завжди можна придбати те, чим діляться американці.
Цього разу побратими надіслали разові набори для хірургічних операцій — в умовах стаціонару і польових шпиталів, а також матеріал для лікування опіків. Частину вантажу передали Вінницькому військово-медичному клінічному центру Міноборони. «Матеріал для лікування опіків відправлять у Дніпро військовому шпиталю», — уточнила голова координаційної ради волонтерів при Вінницькому військово-медичному клінічному центрі Олена Верлан.
Вінничани у відповідь надіслали подяку громаді Бірмінгема. Її підписав міський голова Сергій Моргунов.