За добу (станом на ранок 31.10) бойовики понад 10 разів порушили режим тиші. За даними прес-центру АТО, російсько-окупаційні угруповання дещо зменшили інтенсивність обстрілів наших позицій, однак цілковитого дотримання режиму тиші уздовж лінії розмежування не було. Так, на донецькому напрямку бойовики з протитанкових гранатометів били по опорних пунктах на підступах до Авдіївки і в Пісках.
«Вкотре демонструючи зневагу до безпеки цивільного населення та нехтуючи мирними домовленостями і нормами міжнародного гуманітарного права, напередодні противник обстріляв зі 120 мм міномета житлові квартали селища Водяне, де взагалі немає позицій сил АТО», — зазначили в прес-центрі АТО.
За даними групи «Інформаційний спротив», у район Докучаєвська противник перекинув нову тактичну групу, що відразу позначилося на активізації обстрілів з його боку. «У цьому районі постійно фіксується зміна позицій бронетехніки окупантів — виявлено переміщення двох БМП-1 у посадках, а також трьох вантажівок з боєприпасами і живою силою», — йдеться у повідомленні групи.