Символ щорічного Шевченківського свята «В сім’ї вольній, новій» — булаву із зображенням Великого Кобзаря — привезли до Вінниці з Луганщини.

Естафету свята прийняв голова Вінницької ОДА Валерій Коровій разом із керівником обласної письменницької організації Михайлом Каменюком. Її передали очільниця майстрів слова Луганщини Богдана Гайворонська та голова Національної спілки письменників України Михайло Сидоржевський. У наш непростий час мудре слово Тараса додає сил, воно є дороговказом для кожного українця — наголошувалося під час урочистої зустрічі. «Вінниччина однією з перших областей була місцем проведення свята на честь вшанування генія літератури, мислителя і борця за рідну державу, — зазначив Михайло Каменюк. — Було це на зорі нашої незалежності, у 1991 році. Тоді до нашого міста прибули україномовні поети з Канади, Австралії, Польщі, США, Монголії, Болгарії, Естонії, Білорусії, Азербайджану. Ми радо вітали їх разом із гостями з Києва та інших міст України. Дещо з того досвіду використаємо під час проведення свята наступного року».
Заходи триватимуть упродовж трьох днів. Так само запланована участь майстрів слова з низки зарубіжних країн, а також багатьох міст нашої держави. Крім Вінниці вони побувають у районах області. Чи не найбільше подій відбудеться у прикордонному з Молдовою Могилеві-Подільському.

Фото з сайту Вінницької облдержадміністрації.