У Львові триває Міжнародний фестиваль гостинності та ресторанного бізнесу. Він об’єднав виробників, постачальників і споживачів товарів та послуг — від регіональних продуктів харчування до сучасного обладнання для готелів та ресторанів. Крім того, в рамках фестивалю-виставки відбуваються чемпіонати, у яких беруть участь бармени, офіціанти та кухарі України. Відбудеться й національний кулінарний конкурс «Дні української кухні», у якому свою майстерність демонструватимуть понад 120 кухарів. Вони змагатимуться у кількох номінаціях, але основою є робота з локальним українським продуктом і українською кухнею на сучасний лад. Конкурс оцінюватимуть визнані шеф-кухарі з семи(!) країн. Цікавинкою фестивалю стало встановлення національного рекорду України з приготування трьох тонн кулішу в одному казані.

Вл. інф.
Фото Євгена КРАВСА.