«З появою дорожньої поліції непомітно, щоб кількість ДТП зменшилась. Як зробити дороги безпечними?»


Олексій СОЛОМАТІН.


Харківська область.


Заступник голови Національної поліції України Костянтин БУШУЄВ:

 


— Робота дорожньої поліції, вважаю, позитивно впливає на стан дорожнього руху. Але цього недостатньо, щоб суспільство отримало безпечні дороги. Це має бути комплексний підхід на рівні державних та місцевих органів влади і власної правосвідомості кожного громадянина. А сподіватися на дорожню поліцію, яка через батіг змусить усіх виконувати правила, мабуть, не зовсім правильно. Адже закони пишуться для всіх громадян, і вони зобов’язані їх виконувати. А поліція лише стимулює співвітчизників дотримуватися законодавства.


На жаль, сьогодні суди розглядають дуже мало справ щодо порушень на дорогах. Лише кожного десятого притягнуто до відповідальності. Чого варта трагедія, яка мала місце шість років тому в Харкові, коли біля залізничного вокзалу нетверезий водій збив шістьох громадян. Нещодавно він достроково був звільнений з місць позбавлення волі і знову затриманий поліцією за керування автівкою без документів у стані алкогольного сп’яніння. Відтак інструментарій для притягнення до відповідальності за порушення правил дорожнього руху є і він застосовується Нацполіцією. А ось правосвідомості у громадян не завжди вистачає. Тому вважаю, що наведення порядку на дорогах не може бути виключно проблематикою діяльності Нацполіції.


Сергій МЕЛЬНИК.

Читачі, запитуйте. Газета «Голос України» запрошує читачів ставити запитання народним депутатам, очільникам парламентських комітетів, міністрам та керівникам інших органів державної влади. Запитання надсилайте на електронні адреси: melya@golos.com.ua, maіl@golos.com.ua. Відповіді виходитимуть у газеті та розміщуватимуться на сайті www.golos.com.ua в рубриці «Читач запитує...».