Убито радника Сєвєродонецького міського голови, депутата міської ради, голову фракції БПП «Солідарність», громадського активіста 53-річного Сергія Самарського (на знімку). Його тіло з ознаками насильницької смерті, зокрема, з пробитою головою знайшли о 00.30 поблизу будинку № 1 МЖК «Мрія». Про зникнення чоловіка поліції повідомила дружина Самарського - Ірина. Останній раз вона розмовляла з ним о 17.20, коли він йшов додому. Пізніше на її дзвінки Сергій вже не відповідав.

Сергій Самарський — відома людина у Сєвєродонецьку. Він випускав газету «Прав-Да!!» і вів веб-сайт, та більше його знали як громадського діяча, який останнім часом досить активно виступав проти сєвєродонецьких регіоналів. До речі, в минулому скликанні міської ради він був єдиним депутатом від демократичних сил. Соратники говорять про нього як про людину з загостреним почуттям справедливості, про громадянина з активною проукраїнською позицією, про журналіста, який не боявся говорити правду і викривав корупціонерів. Останнім часом він активно виступав проти дій депутата фракції Опозиційного блоку Сєвєродонецької міськради Ігоря Буткова, який, блокуючи засідання сесій, намагався зняти з посади чинного міського голову Валентина Казакова і збирав підписи за його відставку. Про це Самарський писав і у Фейсбуці.
На місці події працюють слідчі, експерти та оперативні співробітники, встановлюються обставини того, що сталося, і причини смерті. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 115 КК України «Умисне вбивство». Розглядаються кілька версій вбивства, насамперед політичні мотиви, але в поліції не виключають, що це міг бути розбійницький напад, а також вбивство, пов’язане з бізнесом Самарського.

Павло ВОРОНЦОВ.

Луганська область.