Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони провів комітетські слухання на тему «Реформування військово-промислового комплексу України: проблеми та шляхи вирішення». На засіданні заслухали доповіді представників ДК «Укроборонпрому», Міноборони, Мінекономіки. Своє бачення висловили й керівники підприємств вітчизняної «оборонки».


Голова комітету Сергій Пашинський зазначив, що одним із ключових завдань на цей час є розбудова вітчизняного оборонно-промислового комплексу на світовому рівні та розвиток його як потужного високотехнологічного сектору економіки, здатного відігравати ключову роль у забезпеченні високого рівня бойової та мобілізаційної готовності сил та засобів сектору безпеки і оборони.


Діюча в Україні система управління об’єктами державної власності в ОПК є неефективною. Такого висновку дійшли учасники слухань. За підсумками обговорення комітет сформулював рекомендації щодо реформування вітчизняного оборонпрому, які адресував Кабінету Міністрів України та ДК «Укроборонпром».