Під час візиту до Львівської області дружина Президента України Марина Порошенко у Буській середній школі №1 презентувала національний проект "Книга Миру". Це збірка сімейних фотографій, в якій діти учасників АТО з 15 регіонів поділилися знімками своїх батьків та побажаннями миру в Україні.

 

На знімку:

 

дружина Президента України Марина Порошенко
у Буській середній школі №1.

 

Фото
прес-служби ОДА.

 

Семикласниця Вікторія Подолюк принесла до "Книги Миру" фотографії батька, який бере участь в антитерористичній операції на сході. Разом із нею до цього проекту долучилися одинадцять школярів із Буської СШ №1, які висловили свої мрії та сподівання.

 

Марина Порошенко розповіла, що "Книга Миру" стане літописом українського життя "до" і "після" трагічних подій на сході України і в Криму, коли наші мужні герої були змушені йти захищати рідну землю та мирне майбутнє своїх дітей. Це унікальна й особлива книга, адже діти, які заповнюють її, не з чуток знають справжню ціну миру і те, наскільки важливо бути справжнім українцем. Тому це видання є посланням майбутнім поколінням про цінність мирного життя та своєрідною дитячою молитвою заради мирного і щасливого майбутнього України.

 

Як розповіли в ОДА, з Львівщини "Книга Миру" помандрує на Херсонщину.

 

У Львівському національному музеї імені Андрея Шептицького Марина Порошенко відкрила всеукраїнську програму "Арсенал Ідей в Україні".

 

Цей проект стартував у Харкові та Мелітополі й буде розповсюджений по всій Україні. Постійно діюча освітня платформа для дітей та молоді передбачає цикл інтерактивних лекцій, які поєднують науку, мистецтво та інновації. Програма соціально спрямована і передбачає адаптацію людей з інвалідністю до активного життя.

 

"Нам вдалося забезпечити умови, в яких всі діти зможуть об'єднатися у так званому просторі рівних можливостей -- це надзвичайно важливо в контексті розбудови України як європейської держави", -- наголосила Марина Порошенко.

 

Під час прес-конференції дружині Президента України розповіли, що до військового госпіталю літаком доставили поранених. На жаль, у щільному графіку перебування на Львівщині не було "вікна", та Марина Порошенко попросила голову ОДА Олега Синютку зустрітися з пораненими і розв'язати можливі проблеми.

 

Увечері очільник області побував у госпіталі й пообіцяв домовитися про можливість оперування одного з військовослужбовців у США.

 

Богдан КУШНІР.

 

Львівська область.

 

Голос України