Голова обласної ради Віктор Овчарук і голова облдержадміністрації Степан Барна, народні депутати України Олег Барна та Ірина Фріз разом із духовенством привітали бійців 44-ї окремої артилерійської бригади із професійним святом.

«Взірцем мужності є подвиги нинішніх артилеристів на Донбасі, — наголосив Віктор Овчарук. — Вас називають «богами війни». І це недаремно. Адже ракетні війська й артилерія є основною вогневою силою в операціях, які проводяться сухопутними військами із застосуванням звичайної зброї, і виконують до 65—70 відсотків загального обсягу завдань з вогневого ураження противника. Ваша влучність, ваше вміння вражати цілі зупинили ворога. Ви врятували життя тисячам українських військових, і сьогодні ви наводите неабиякий страх на ворогів. На ваших шевронах слова великого Тараса: «Вогонь запеклих не пече». Це гасло мужніх, відважних і сильних козаків, справу яких ви продовжуєте. Переконаний, що особовий склад 44-ї окремої артилерійської бригади і надалі з гідністю нестиме високе звання захисників України».
Керівник обласної ради запевнив артилеристів у тому, що громада Тернопілля й обласна рада завжди їх підтримуватимуть, та побажав їм міцного здоров’я, щастя, добра, злагоди, невтомної наснаги та успіхів у ратній справі на благо нашої держави, а ще — мирного неба.
А голова обласної адміністрації Степан Барна у своєму виступі відзначив роль Президента України Петра Порошенка. «Ініціатива Президента України щодо відновлення 44-ї бригади у вересні 2014 року була успішно реалізована. І сьогодні понад дві тисячі бійців перебувають на фронті. Утім, згадуючи всіх наших воїнів, я не можу не відзначити і згадати тих десятьох хлопців з артбригади, а загалом понад 90 бійців з області, які віддали свої життя на східних рубежах. Без них наші здобутки нічого не варті», — зазначив він.
Народний депутат України, голова Постійної делегації України у Парламентській Асамблеї НАТО Ірина Фріз зауважила, що наша армія непереможна не лише завдяки силі волі та мужньому духу наших захисників, а й завдяки артилерії, яка завжди підтримує інші роди військ під час виконання бойових завдань.
Після вітальних слів кращих військовослужбовців відзначили грамотами та грошовою винагородою. Учасники урочистостей також поклали квіти до пам’ятника загиблим артилеристам.