У Рожнятівському районі Івано-Франківщини відкрили два соціально значимі об’єкти. У селищі Брошнів-Осада після капітального ремонту запрацювала місцева лікарня. Стрічку, що символізувала відкриття лікувального закладу, перерізали народний депутат по цьому округу Анатолій Дирів та голова ОДА Олег Гончарук. Вартість реконструкції медичного закладу становить понад чотири мільйони гривень. Ремонт проведено із використанням енергоощадних матеріалів.
Це вже друге за останній час новосілля в Брошнів-Осаді. Нещодавно для його найменших жителів відчинив двері новий дитячий садок.
Планами щодо перспектив розвитку поділився Анатолій Дирів. Народний обранець виокремив основні об’єкти, які спільно з громадою споруджуватимуться найближчими роками. Це новий спортивний комплекс, очисні споруди та полігон для твердих побутових відходів. Загалом у районі активно триває робота щодо оновлення об’єктів соціальної сфери. На підтвердження цього у селі Цінева відбулося урочисте відкриття мосту через річку Дуба, який було зруйновано повінню 2008 року.
За словами очільника області О. Гончарука, завдяки впровадженню реформи децентралізації у громадах з’явилася можливість спрямовувати фінансові ресурси на вирішення нагальних питань, зокрема і на будівництво автошляхів. Влада краю 70—80 відсотків коштів, що надходять з Державного фонду регіонального розвитку, спрямовує на ремонт доріг та відновлення мостів.

Галина БРУХАЛЬ.

Івано-Франківська область.