Центр підтримки інституцій громадянського суспільства створено у Вінниці за підтримки міської ради (NGO-HUB).

— Аналогічні майданчики для діалогу влади та громади, що їх називають соціохаби, створюють за сприяння неурядових організацій, — каже міський голова Вінниці Сергій Моргунов. — Ми ж підтримали пропозицію активістів і надали приміщення у центрі міста, виконали ремонтні роботи, надалі громадські організації визначатимуться з роботою.
Громадські організації вже напрацювали чимало точок взаємодії з владою. «Потрібна стратегія розвитку нового центру, інституцій громадянського суспільства, — наголошує директор КП «Інститут розвитку міста» Аліна Дяченко. — Для її розроблення залучатимемо експертів, щоб працювати згідно з вимогами нинішнього часу».
Один з перших проектів нового соціохабу — «Місто зі змістом: простір комунікації та партиципації». У планах — дискусійні платформи, кіноклуби, конференції, семінари, круглі столи, прес-конференції, лекторії, навчальні гуртки тощо. Громадські активісти наголошують, що роботу спрямовуватимуть на розвиток міста, поліпшення умов життя його мешканців. «У цій будівлі сформовано особливий простір, який використовуватиметься для обміну думками, створення нових проектів та генерування ідей розвитку Вінниці», — наголошує Сергій Моргунов.

Віктор СКРИПНИК.