Цього року на Тернопільщині працюють чотири цукрові заводи — Хоростківський, Козівський, Збаразький та Чортківський. Солодку сировину вони перероблятимуть аж до грудня, адже не всі сільськогосподарські підприємства встигають зібрати врожай.


За інформацією департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, цукрові буряки в області викопані на площі понад 16 тис. га. Це 57 відсотків від посіяного. Уже зібрано майже 900 тисяч тонн буряків, що майже вдвічі більше, ніж торік. Середня урожайність цукристих становить приблизно 560 центнерів з гектара. Це на 150 центнерів з гектара більше, ніж у 2016-му.


Загалом на Тернопільщині очікують виробити 200 тисяч тонн цукру при потребі області 40 тисяч тонн, повідомляє наш власкор Михайло ЛИСЕВИЧ.