«Епоха стратегічного терпіння» у відносинах із КНДР закінчилася. Це заявив під час прес-конференції у Токіо президент США Дональд Трамп.
Прем’єр-міністр Японії Шіндзо Абе, у свою чергу, зауважив, що Японія підтримує позицію Сполучених Штатів стосовно протидії Північній Кореї, що «всі варіанти лежать на столі», інформує Reuters.
Трамп наголосив, що США більше не терпітимуть «провокації» з боку Пхеньяна, однак зазначив, що готовий сісти за стіл переговорів з лідером КНДР Кім Чен Ином, якщо постане така необхідність. «Я не думаю, що це ознака сили чи слабкості. Я думаю, що сідати за стіл переговорів з людьми — не так уже й погано. Тому я, безперечно, готовий це зробити. Але подивимося, як воно буде. Поки що рано про це говорити», — цитує Трампа Reuters.
А тим часом Токіо «збирається купувати величезну кількість військової техніки» із США. Як розповів Трамп, пан Абе зможе «збити їх (північнокорейські ракети. — Ред.) з неба», коли здійснить покупку, повідомляє ВВС.
Шіндзо Абе також підтвердив під час прес-конференції, що Японія «якісно й кількісно» посилить свою оборонну спроможність, враховуючи «дуже напружену» ситуацію у Північній Кореї. А стосовно можливого знищення ракет уточнив: «Якщо потрібно, звичайно, ми можемо це зробити».
Дональд Трамп відвідав Японію у рамках першого на посаді президента турне Азією. Програмою передбачено також візити до Південної Кореї, Китаю, В’єтнаму та Філіппін.