В оздоровчому центрі «Маяк», що під Полтавою, два дні тривав обласний військово-патріотичний вишкіл допризовної молоді «Захисник України». Цього разу його учасниками стали 120 студентів шести місцевих вишів.


Більшість із них навчаються ще й на військових кафедрах, готуються стати офіцерами запасу. Тож під час вишколу в лісовому масиві особливу увагу приділяли опануванню практичних навичок ратної справи. Під керівництвом досвідчених інструкторів здійснювалася тактична та вогнева підготовки. Студенти стріляли з пістолетів і гвинтівки, вчилися ставити та знешкоджувати міни, надавати першу домедичну допомогу пораненим, долати різні перешкоди.


При цьому постійно відпрацьовувалися дії в команді. Неабияким випробуванням для учасників вишколу став нічний рейд. Та, звісно, найбільше емоцій подарувала військово-тактична гра «Лазертаг». Адже в ній можна було показати і влучність стрільби, і кмітливість, і фізичний гарт... А свою злагодженість і виправку студентські загони полтавських вишів продемонстрували під час традиційного конкурсу строю та пісні.

Полтава.