У Конгрес США до Палати представників внесено проект резолюції про визнання Голодомору геноцидом українського народу. Про це повідомив Посол України в США Валерій Чалий. За його словами, співавторами проекту є конгресмени Сандер Левін, Марсі Каптур, Брайан Фітцпатрік і Енді Гарріс. «Резолюція далі розглядатиметься. Я думаю, це займе кілька місяців і, сподіваюсь, наступного року, навесні, ми будемо мати голосування в Конгресі США», — цитує дипломата Укрінформ. Посол також нагадав, що рішення про визнання Голодомору геноцидом уже прийняли парламенти штатів Вашингтон, Нью-Джерсі та Орегон.

За підсумком присвячених Голодомору дебатів, що відбулися 7 листопада в парламенті Великої Британії, депутати закликали визнати Голодомор геноцидом українського народу. Ініціатор дебатів консерваторка Паулін Лейте наголосила, що «Голодомор був спеціально організованою Йосипом Сталіним кампанією, щоб знищити значну частину українського населення». Вона зауважила, що зумисне закриття східного кордону України, щоб унеможливити втечу українських селян із голодних сіл до Росії, є ознакою спеціальної політики, спрямованої проти ідентичності, культури і традицій українців. Нинішньою мовою це б назвали чисткою за національною ознакою. Пані Лейте закликала уряд Британії приєднатися до країн, які вже визначили Голодомор геноцидом. Також вона висловила впевненість, що факти про Голодомор в Україні слід внести в шкільну навчальну програму по всій Великій Британії.
Член Лейбористської партії Стівен Паунд заявив, що «Голодомор — це геноцид, і ніщо інше», йдеться на офіційній сторінці у Твіттері нашого посольства у Великій Британії. Пан Паунд наголосив, що Голодомор був цілеспрямованим геноцидом, який знищив ціле покоління, але «не знищив український народ, його гордість, мужність і силу».
Солідарність з Україною від імені уряду Шотландії висловив і член Шотландської національної партії Карол Монаган.
Водночас присутній на дебатах представник уряду зазначив, що рішення про визнання Голодомору геноцидом має базуватися на рішенні суду.