Днями 21-річній Лілії Селіфановій урочисто вручили ключі від нової однокімнатної квартири в мікрорайоні Сьоме небо. Рішення про виділення з селищного бюджету 600 тисяч гривень на придбання квартири сироті  було одноголосно прийнято на минулій сесії Авангардівської селищної ради.

Лілія осиротіла, коли їй було сім років. Дівчину виховувала бабуся, в квартирі якої вона і жила разом із двоюрідними сестрами та братами. «Звичайно, я мріяла про своє житло, стояла у черзі п’ять років, але думала, що це буде років через п’ятдесят», — зізналася Ліля.
Дівчина — випускниця Одеського технологічного коледжу за спеціальністю «конструктор-модельєр». Працює офіціанткою у кафе, але мріє про своє невеличке ательє. Дізнавшись про виділену їй квартиру, Ліля від щастя розплакалася і не одразу повірила в це. І ось вона біля порогу власного житла!
На цій урочистій і зворушливій церемонії разом із селищним головою Сергієм Хрустовським були присутні міністр соціальної політики України Андрій Рева, голова Одеської ОДА Максим Степанов та його заступник Сергій Колебошин. 
Але першою в квартиру увійшла не Ліля, а її кішечка Лада (їй спеціально дали таке ім’я — щоб удома завжди був лад).
Поважні гості презентували дівчині телевізор та мікрохвильову піч, разом із молодою господинею обійшли нове житло і пообіцяли придбати ще й меблі. 
До речі, Авангардівська селищна рада є лідером Одеської області із забезпечення соціально незахищених верств населення житлом: протягом останніх трьох років тут виділено 4 квартири для дітей-сиріт та одну для багатодітної родини. Наостанок Сергій Хрустовський пообіцяв Лілії допомогу в створенні ательє!

Ірина ВИШНЕВСЬКА.
Фото автора.

Одеська область.