За добу (станом на ранок 8.11) російські найманці на Донбасі 17 разів порушували режим тиші. За даними прес-центру АТО, окупанти знову посилили вогневі провокації уздовж майже всієї лінії розмежування. Так, на маріупольському напрямку вони били з 82 мм мінометів та озброєння БМП по захисниках Гнутового. Також озброєння БМП застосовували на підступах до Миколаївки, Водяного, Березового.
На луганському напрямку під вогонь мінометів потрапили наші позиції неподалік Новотошківського. Також бойовики продовжили обстріли з великокаліберних кулеметів і 82 мм мінометів наших укріплень у районі Кримського. Неподалік Донецька російські найманці вели вогонь з протитанкового гранатомета по шахті «Бутовка».
Як повідомив учора перший заступник голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг, військовий конфлікт на Донбасі далекий від стадії замороженого.
«Важливо розуміти: хоча лінія розмежування помітно не зрушилася, останнім часом позиції протиборчих сторін наблизилися до цієї лінії. Вони зблизилися настільки, що подекуди це спричиняє запеклі бої. Цей конфлікт спровокував багато насильства — тільки за цей рік зафіксовано понад 300 тисяч випадків порушення перемир’я. Це свідчить про те, що конфлікт далекий від стадії замороженого. Він, як і раніше, в активній фазі. І дуже непередбачуваний», — написав він на своїй сторінці у Фейсбуці.