Керівництво Ужгорода добре розуміє: без належного функціонування малого і середнього бізнесу скарбниця належних і постійних доходів не матиме. Тому з ініціативи міського голови Богдана Андріїва створено координаційну раду з питань розвитку підприємництва.

Відбулися перші установчі збори, на які, зокрема, прийшли керівники готельно-ресторанного комплексу «Кілікія» Арсен Мелкумян, готелю «Прага» Олександр Салай, мережі гастрономів «Вопак» Роман Сарай, пекарні «Бамівський хліб» Лариса Грицик, відомий кондитер Валентин Штефаньо, а також представниця фіскалів Жанна Ковтан.
Насамперед зазначено: координаційна рада має бути дорадчо-консультативним органом, підприємців просили порушувати питання і долучатися до їх вирішення спільно з керівництвом міста, профільними управлінцями та спеціалістами, а для цього слід вести постійний конструктивний діалог. Міська влада просить також подавати пропозиції щодо вдосконалення нормативно-правової бази, які можна регулювати на місцевому рівні, долучатися до розроблення та реалізації міських, цільових, комплексних програм. Заступник міського голови Ігор Фартушок наголосив, що саме від роботи малого та середнього бізнесу значною мірою залежить, скільки коштів надходить до міського бюджету, а отже, скільки вкладається в розвиток міста.
Представники бізнесу відзначали, як повідомляє прес-служба міськради, що Ужгород має дуже вигідне географічне розташування поруч із кордонами трьох європейських держав, проте є проблеми з інфраструктурою, якістю доріг, необхідно відновити роботу аеропорту. Водночас відзначали зручність потягів, які сполучають Ужгород із Харковом, Одесою, а тому потрібно налагодити співпрацю і з цими містами також для цільового залучення туристів у наше місто та область. Ішлося також про можливості впливу на монопольні компанії, спільну роботу над туристичною привабливістю Ужгорода, реалії залучення кредитів на розвиток бізнесу.
Домовилися провести наступну зустріч уже в грудні, а доти від підприємців чекають пропозиції, перелік проблем, які потрібно розв’язувати, щоб подальша робота була конкретною. Тоді матимемо й результат, на який так сподіваються і влада, і підприємці.