Уже наступного дня після урочистого відкриття дитячий садок (на знімку) у селі Мізяківські Хутори, що у Вінницькому районі, прийняв своїх вихованців. Дошкільна установа розрахована на 48 дітей. Функціонуватиме дві групи: середня і старша.

«Передусім це радість для батьків, — ділиться думками одна з матерів на ім’я Марія. — У наш час дитячі садки мали б бути у кожному населеному пункті. Ми в себе нарешті дочекалися його відкриття». У своєму виступі голова Вінницької РДА Михайло Демченко зазначив: «Пріоритетом у роботі районної влади є створення дошкільних дитячих установ у кожному селі району. Сільські діти мають таке само право, як і міські, виховуватися в однакових умовах. Хоча у містах свої проблеми — там існують черги в такі установи. А щоб черг не було, треба будувати нові дитсадки».
У Мізяківських Хуторах реконструювали одноповерхове приміщення, в якому відкрили дім для дошкільнят. Придбали необхідне обладнання. Тут великі світлі кімнати — ігрові, спальні, є їдальня, кухня. «Загалом витрачено понад півтора мільйона гривень, — повідомив «Голосу України» голова Вінницької райради Сергій Сітарський. — З них майже 858 тисяч гривень — це кошти з районного бюджету, ще 800 тисяч отримали з держскарбниці». Виділенню грошей з держбюджету сприяв народний депутат України Олександр Домбровський. Його помічник Олександр Козяр повідомив присутнім на урочистостях, що невдовзі місцева школа отримає комп’ютери.

Віктор СКРИПНИК.
Фото з сайту Вінницької ОДА.