За останню добу (станом на ранок 9.11) бойовики на Донбасі 19 разів порушили режим тиші. За даними прес-центру АТО, противник не припиняв обстріли, застосовуючи міномети та увесь спектр піхотного озброєння. Так, На маріупольському напрямку терористи били по опорних пунктах у районі Павлополя з мінометів калібру 120-мм та 82-мм та озброєння БМП, а біля Новотроїцького — із протитанкових гранатометів. Окрім того, із озброєння БМП ворог вів вогонь поблизу Водяного.


На донецькому напрямку окупанти вели вогонь неподалік Авдіївки та Пісків із мінометів калібру 82-мм, а в районі Зайцевого — із озброєння БМП, протитанкових гранатометів та кулеметів. На луганському — стріляли біля Ново-олександрівки, Луганського та Катеринівки з піхотного озброєння, а під вогнем 120-міліметрових мінометів опинились околиці Кримського.


За даними групи «Інформаційний спротив», РФ продовжує перекидати на Донбас техніку й живу силу. «Через Молодіжне на Оленівку триває перекидання сил і засобів противника — пройшло не менш як 4 вантажівки («Урали») з тентами, всі навантажені (боєприпаси і спорядження), 2 ГАЗ-66 з 82-міліметровими автоматичними мінометами «Волошка» в кузовах, 2 мікроавтобуси з живою силою. Очевидно, варто очікувати активізації окупантів на цій ділянці, — йдеться в повідомленні групи.


Як зазначила днями представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ у Мінську Ірина Геращенко, ОБСЄ застосовує тактику «закритих очей» у відповідь на присутність російських військових на Донбасі. «Наші експерти, які присутні на Варшавському форумі безпеки, пишуть, що Генсек ОБСЄ Томас Гремінгер у своєму виступі вживає словосполучення «українська криза». Звичайно, ОБСЄ нейтральна, аполітична, але іноді ця абсурдність невизнання очевидних речей на догоду одному з членів ОБСЄ просто руйнує фундамент і основи цієї організації. Я вважаю, що тактика «закритих очей», на жаль, є частиною політики ОБСЄ», — написала вона на своїй сторінці у Фейсбуці.