На льотно-випробувальній базі ДП «Антонов», що входить до складу ДК «Укроборонпром», перший випробувальний політ виконав прототип нового тактичного безпілотного літального апарата, розроблений фахівцями підприємства для оснащення перспективного мобільного тактичного безпілотного авіаційного комплексу під шифром «Горлиця» для потреб Сухопутних сил Збройних Сил України. Він складатиметься з чотирьох таких апаратів, наземної станції керування та засобів забезпечення старту й посадки, транспортування й ремонту.

Комплекс призначено для ведення повітряної оптико-електронної розвідки, передачі розвідувальної інформації про цілі й об’єкти супротивника для ефективного застосування механізованих бригад, ракетних військ та артилерії, а також армійської авіації Сухопутних військ.
Підставою для старту програми стало спільне рішення Міністерства оборони України та ДК «Укроборонпром». Нині розроблено та побудовано літаючу аеродинамічно подібну модель безпілотника. На черзі — заводські випробування для підтвердження льотних якостей перспективного літального апарата. Всі роботи здійснено коштом ДП «Антонов».

Вл. інф.
Фото прес-служби ДП «Антонов».