Закарпаття не отримало понад сто мільйонів від «дорожнього експерименту» на ремонт доріг. Ситуацію із надходженням коштів на ремонт автодоріг за рахунок перевиконання Закарпатською митницею ДФС планових надходжень досі не вирішено.
Про це офіційно заявляє голова ОДА Геннадій Москаль і наводить такі цифри: «За вересень область мала отримати понад 55 мільйонів гривень від «дорожнього експерименту», а за жовтень — понад 51 мільйон. Разом ця сума становить понад 107 мільйонів гривень. На початку жовтня Мінфін усупереч нормативно-правовим актам вирішив забрати у Закарпаття 41 мільйон, зароблений у вересні, залишивши лише 14 мільйонів. Таке рішення не підтримав Бюджетний комітет Верховної Ради, однак відтоді Закарпаття не отримало ні 14 мільйонів, ні 55 мільйонів, зароблених у вересні, ні 51 мільйон, зароблений у жовтні. Ми не отримали нічого, хоча «дорожній експеримент» залишається єдиним серйозним джерелом фінансування ремонту наших автодоріг, а погода досі дає змогу проводити дорожні роботи. У мене немає слів, щоб адекватно оцінити таку «підтримку» Закарпаття з боку Києва».
Керівник області, повідомляє прес-служба ОДА, направив Прем’єр-міністру України Володимирові Гройсману телеграму з проханням особисто втрутитися в ситуацію і якнайшвидше її вирішити.

Василь НИТКА.

Ужгород.