Ремонт магістральних доріг області може припинитися, оскільки від серпня на Волинь не перераховують коштів у рамках митного експерименту. Як наслідок, виник борг перед шляховиками за виконані роботи. Таку інформацію було оприлюднено на оперативній нараді в голови ОДА Володимира Гунчика.
— За січень-жовтень 2017 року митники зібрали 6,3 мільярда гривень. Виконання становить 141 відсоток, понад план до бюджету спрямовано 1,8 мільярда. Попередньо підрахували, що за жовтень від перевиконання на дороги Волині має надійти понад 22 мільйони гривень, — доповів присутнім заступник начальника Волинської митниці ДФС Василь Герман.
Йдеться про урядовий експеримент, у рамках якого 50 відсотків від перевиконання індикативних показників Волинської митниці спрямовується на ремонт автошляхів. Зокрема, за ці кошти відремонтували шосе Луцьк — Львів, а нині роботи з реконструкції тривають на магістралі Устилуг (державний кордон з Республікою Польща) — Володимир-Волинський — Луцьк — Рівне.
Начальник Головного управління Державної казначейської служби України у Волинській області Михайло-Мирослав Леміщак своєю чергою зауважив, що до столичного керівництва щомісяця звертаються, аби відбувся перерахунок і гроші на Волинь надійшли.
— За серпень, вересень, жовтень в область досі не надійшли кошти від перевиконання митних надходжень. Ці гроші мали б бути на депозитах і давати додаткові надходження до обласного бюджету, а йдеться про суму понад 50 мільйонів гривень. Понад те, в нас є зобов’язання перед підрядниками, — підсумував голова ОДА Володимир Гунчик.

Максим СОЛОНЕНКО.

Волинська область.