З 1 грудня ПрАТ «Трускавецькурорт» запроваджує плату за вхід до міського бювета, де зазвичай курортники безплатно пили «Нафтусю». Відтепер за кожне відвідування доведеться платити по 3,5 гривні. Для жителів Трускавця вхід буде безплатний, але доведеться показувати паспорт.

Думки з приводу нововведення «Трускавецькурорту» розділилися. І не лише серед жителів міста і курортників. Попередній міський голова Лев Грицак виступив категорично проти плати за воду. А нинішній очільник міста Андрій Кульчицький вважає, що власник бювета вкладає кошти і надає послуги, тому встановлює ціни.
Протягом останнього часу «Трускавецькурорт» вклав у бювет 5 мільйонів гривень. Встановлена ціна — 3,5 гривні — мінімальна і дає змогу лише покрити затрати на експлуатацію бювета й утримання персоналу.
Позиція тих, хто проти, зводиться до того, що санаторії отримають чималі доходи, вартість путівки покриває затрати за користування «Нафтусею», а земні надра мають належати народові, а не приватним власникам. Запровадити плату за воду — те саме, що брати гроші за купання в морі.
На вході до бювета вже почали встановлювати турнікети. Але роботи зупинилися, бо невідомі потрощили завезене устаткування.