Без документів, не виходячи на вулицю та постійно переховуючись, -- саме так упродовж двох останніх тижнів у Бережанах жили семеро іноземців -- уродженців В'єтнаму. Їх виявили тернопільські правоохоронці з відділу боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми.

Фото надано
відділом комунікації поліції
Тернопільської області.

 

За словами керівника відділу Олександра Буняка, в Україну в'єтнамці приїхали в двадцятих числах жовтня. Це четверо жінок та троє чоловіків віком від двадцяти до тридцяти років. Іноземці оселилися в готелі, на вулицю не виходили, харчувалися там, де жили.

 

Документів при них не було. Представники азіатського континенту стверджують, що віддали свої паспорти українцю, який пообіцяв виготовити папери для виїзду в Європу. Наразі нелегалів передали в міграційну службу, а далі вирішуватиметься питання про їхню депортацію.

 

Працівники поліції встановлюють, коли саме і через який кордон іноземці потрапили на територію України, а також осіб, причетних до їх перевезення.

 

Олександр Буняк розповідає, що, за неофіційною інформацією, в'єтнамців, які потрапляють до Європи, використовують як дешеву найману силу. Їм не видають документів, а за нелегальний в'їзд та перебування в країні Євросоюзу азіати мають відпрацювати "помічнику" майже 15 тисяч доларів.

 

Михайло ЛИСЕВИЧ.

 

Тернопільська область.

 

Голос України