Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, незважаючи на складнощі та евакуацію, успішно продовжує освітню діяльність. Свідченням тому є нещодавно створена станція онлайн-радіо «Університетська хвиля», мовлення якої спрямоване на підтримку студентської молоді, ознайомлення абітурієнтів з умовами навчання та переліком спеціальностей в університеті.

Команда онлайн-радіо «Університетська хвиля».

Фото надане прес-центром ЛНУ.

Ідея створення з’явилася минулого навчального року. Зусиллями співробітників Центру інформаційних технологій розроблено віртуальний майданчик, де    можна прослухати всі програми та музичні композиції, що були в ефірі. Стильний та зрозумілий дизайн сайту радіостанції дає змогу швидко знайти необхідну інформацію та прослухати потрібну передачу.
Для втілення ідеї довелося виконати низку технічних умов, щоб зона мовлення сягала 60 км. З часом підібралася команда, здатна реалізувати задум. У сучасних умовах евакуації інтернет-радіо є важливим та найбільш ефективним засобом комунікації. До того ж маємо фахівців, які можуть впроваджувати найбільш оригінальні ідеї. Головна перевага онлайн-радіо — це можливість прослухати будь-яку програму, що була в ефірі, незалежно від місця перебування слухачів, єдина необхідна умова — доступ до всесвітньої мережі.
Головний редактор «Університетської хвилі» І. Бахмет стежить за програмним наповненням та оновленням музичних композицій на радіо. «Сьогодні наше радіо повноцінно функціонує. Ми впевнено рухаємося вперед! І я впевнена, що з молодими й цілеспрямованими студентами-журналістами зовсім скоро вийдемо на якісно новий рівень», — зазначила редакторка.
Особливий вклад у розвиток онлайн-радіо «Університетська хвиля» зробили студенти — ініціатори створення багатьох програм, саме вони виявили бажання на добровільних засадах розширювати інформаційний простір в університеті. Робота на радіо дає можливість не тільки цікаво проводити час, а й є місцем для проходження практики, засвоєння навичок і здобуття досвіду роботи для студентів спеціальності «Журналістика».
Серед найоригінальніших програм — «Світ професій». Ведуча — студентка Олена Смитаніна. Вона розповідає про найрізноманітніші професії, наводячи цікаві та маловідомі факти про сучасну ситуацію на ринку праці.
Важко уявити сучасну молодь, яка не цікавиться музичними новинками. Пісня стала невід’ємною складовою нашого життя, саме тому в ефірі «Університетської хвилі» щотижня лунає програма «ТОП-10». Марина Чумакова старанно відбирає музичні хіти, спираючись на авторитетні рейтинги телеканалів.
Традиційно про події, що відбуваються в університеті, можна почути у програмі «Новини ЛНУ», ведуча якої розповідає про перебіг навчально-виховного процесу у ВНЗ. Ознайомитися зі спеціальностями структурних підрозділів університету дає можливість програма «Запрошуємо на навчання», в якій викладачі та студенти розповідають про особливості освітнього процесу та перспективи працевлаштування.
На сайті радіостанції також можна знайти інтерв’ю з відомими особистостями. Вони розповідають про свої враження від перебування на Старобільщині та в нашому університеті.
Інтернет-радіо нашого університету продовжує розвиватися. Кожного дня в ефірі тільки найцікавіші та ексклюзивні програми, корисні і для студентів, і для учнів, батьків та всіх жителів регіону. Приєднатися до «Університетської хвилі» можна за посиланням «Інтернет-радіо» на офіційному сайті Луганського національного університету імені Тараса Шевченка.

Олег ЧЕРНИШ,
студент ЛНУ імені Тараса Шевченка.

Старобільськ Луганської області.