Цьогорічна презентація Міжнародної агропромислової виставки «AGROEXPO», що відбулась у Кропивницькому, перевершила свої минулорічні показники. На експозиційних майданчиках загальною площею понад 100 000 кв. м було представлено техніку та обладнання для АПК провідних вітчизняних і зарубіжних виробників — світових лідерів машинобудування з Аргентини, Бразилії, Італії, Канади, Сполучених Штатів Америки, Франції та багатьох інших країн.

Експозиції туристичної виставки «Зелена садиба Кіровоградщини» оглядають перший заступник голови Кіровоградської ОДА Сергій Коваленко та начальник департаменту культури, туризму та культурної спадщини Валентина Животовська.

Крім власне аграрної виставки та виставки техніки і обладнання для АПК, водночас на полігонах виставкового комплексу відбувалися демонстраційні покази роботи сільськогосподарської техніки та новітніх технологій. А також багато інших цікавих та оригінальних її складових. Представників сільгосппідприємств та населення, особливо малечу, незмінно цікавили експонати виставки тваринництва та птахівництва.
Не обійшлося й без спеціальних заходів. Серед них особливим, інформаційно насиченим, став Міжнародний інвестиційний форум «Центральноукраїнський інвестиційний день», на якому презентувався досвід зарубіжних регіонів, інвесторів та компаній, а також інвестиційний потенціал Кіровоградщини.
В його роботі взяли участь міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий, президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков, народний депутат України Сергій Тарута, Надзвичайні і Повноважні Посли в Україні Республіки Корея  пан Лі Янг-Гу та Республіки Македонія Столе Змейкоскі, представники іноземного (КНР, Польщі, Латвії) та вітчизняного бізнесу, делегації із зарубіжних регі-
онів—партнерів Кіровоградщини та ін.
Спікерами форуму виступили заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева, радник Стратегічної групи радників з підтримки реформ при Кабінеті Міністрів України Олександр Шкурла, заступник голови правління Державної інноваційної фінансово-кредитної установи Віктор Хоменко, генеральний директор Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Тарас Висоцький, комерційний директор ТОВ «УкрАгроКом» Павло Фесюк, технічний радник Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО) Андрій Каташов, президент Центру муніципального менеджменту «ХАБІТАТ» — впроваджуючої агенції проекту ПРООН «Підтримка малого та середнього підприємництва в Україні» Олександр Затолокін.
Під час агровиставки міста обласного значення, райони та об’єднані територіальні громади Кіровоградщини (загалом понад 40 сільських зелених садиб) презентували свій туристичний потенціал: культурні, історичні та природні принади, спектр послуг зелених садиб, кулінарні вироби та продукцію сільських товаровиробників. Гостинні господарі зелених садиб пригощали відвідувачів оригінальними кулінарними виробами, напоями та солодощами, співали українські народні пісні та запрошували відвідати мальовничі куточки степового краю.
Особливо багатими на відвідувачів були популярні серед населення області і гостей розважальні заходи традиційного щорічного «Покровського ярмарку». На ньому виступили кращі творчі колективи з усієї області. А на величезній торговій площі ярмарку за доступними цінами гостям пропонували фрукти, овочі, солодощі, м’ясні та ковбасні вироби, вироби майстрів народної творчості та найрізноманітнішу сувенірну продукцію.
Загалом «АгроЕкспо» зібрала кілька десятків тисяч учасників та відвідувачів з усієї України та з-за її меж.
Організатори виставки — Міністерство аграрної політики та продовольства України, Торгово-промислова палата України, Кіровоградська обласна державна адміністрація, Федерація роботодавців України, асоціації аграрних інженерів та «Украгромаш», Національна академія аграрних наук України.

Фото з сайту Дзеркало Кіровоградщини.

Підготував наш власний кореспондент у Кіровоградській області Петро МЕЛЬНИК